BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Európai Parlament felfüggesztette Donáth Anna mentelmi jogát

Donáth Anna és társai ellen tavaly indult büntetőeljárás rágalmazás vétsége miatt.

Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén felfüggesztette Donáth Anna, a Momentum uniós parlamenti képviselőjének mentelmi jogát.

Budapest, 2023. március 15.Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője beszédet mond a Nagytétényi forradalmi piknik elnevezésű rendezvényen a párt ünnepi megemlékezésén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján, 2023. március 15-én.
Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője beszédet mond a Nagytétényi forradalmi piknik elnevezésű rendezvényen a párt ünnepi megemlékezésén az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján, 2023. március 15-én. 
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az EP jogi bizottsága (JURI) által kedden elfogadott javaslatot támogatva a képviselők kézfeltartással szavaztak a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről, amelyet 

a Kecskeméti Járásbíróság tavaly júniusban kezdeményezett az EP-elnökénél, mert rágalmazás vétsége miatt magánvádas büntetőeljárás indult Donáth Anna és társai ellen.

Az EP szabályainak megfelelően a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelmet az EP-elnök utalta az illetékes jogi bizottsághoz. Az elnök ezt követően a határozatról tájékoztatja az érintett képviselőket és az illetékes nemzeti hatóságokat. Donáth Anna nem ellenezte a mentelmi jogának felfüggesztését. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.