BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Manson family member Linda Kasabian, star witness in the Sharon Tate and LaBianca murder trial, at a press conference in Los Angeles, after being granted immunity from prosecution in the Manson Family trial, US, 19th August 1970.

Meghalt a gyilkos szektavezér Charles Manson ügyének koronatanúja, Linda Kasabian

A kegyetlen gyilkosságokat elkövető bandát egykori tagja vallomása miatt tudták elítélni. Linda Kasabian 73 éves volt.

Elhunyt 73 éves korában Linda Kasabian, aki 1970-ben a brutális gyilkosságokat elkövető Manson-banda elleni vád koronatanúja volt. A gyászjelentést elsőként közlő Tacoma News Tribune hírportál szerint az egykori bandatag január 21-én hunyt el egy kórházban a Washington állambeli Tacomában.

Manson family member Linda Kasabian, star witness in the Sharon Tate and LaBianca murder trial, at a press conference in Los Angeles, after being granted immunity from prosecution in the Manson Family trial, US, 19th August 1970.
Linda Kasabian tanúvallomása nélkül aligha tudták volna elítéltetni Charles Mansont és a gyilkos szekta többi tagját.
Fotó: Michael Ochs Archives

Kasabian a per után visszavonult a nyilvánosságtól, és többször is nevet változtatott, hogy ezzel védje meg magánéletét. A halotti bizonyítványát is Linda Chiochios névre állították ki. Ebből azonban nem derül ki a halálának oka.

Kasabian a hatvanas évek végén Charles Manson szektájának egyik követője volt. Az akkor húszéves nő 1969. augusztus 9-én az állapotos filmcsillag, Sharon Tate Los Angeles-i otthona előtt várakozott, amíg a Manson-banda tagjai a házban meggyilkolták a színésznőt és három további embert.

A következő éjjel is elkísérte Mansont és a banda többi tagját, Tex Watsont, Patricia Krenwinkelt, Susan Atkinst és Leslie van Houtent a szupermarket-tulajdonos, Leno LaBianca házához, ahol a férfit feleségével együtt lemészárolták.

Kasabiannak, aki nem vett részt a gyilkosságokban, mentességet ajánlott az ügyészség, ha tanúskodik Manson és négy bűntársa ellen az 1970-ben megrendezett Los Angeles-i tárgyaláson.

Mind az öt vádlottat halálra ítélték, de az ítéletet később életfogytiglanra változtatták.

Manson 2017. november 19-én természetes halállal halt meg a rácsok mögött. Atkins 2009-ben, hatvanegy évesen rákbetegség következében hunyt el a börtönben. Watson, Krenwinkel és Van Houten jelenleg is rács mögött van.

Úgy tudni, hogy Linda Kasabian az 1980-as évek végétől élt Tacomában lányával együtt, egy 2016-os Rolling Stone-cikk szerint nagyon szerényen, egy lakókocsiparkban. New Hampshire-ben élő anyjától a sajtó zaklatása miatt menekült Washington államba.

A Manson-ügy vezető ügyésze, Vincent Bugliosi 2009-ben kijelentette, hogy az 1970–71-ben zajló perek során Kasabian tanúvallomása nélkül aligha tudták volna elítéltetni Charles Mansont és a gyilkos szekta többi, a kegyetlen emberölésekben bűnös tagját.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.