BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Kelenföldi autóbuszgarázsban bizonygatta Karácsony a BKV sofőrjeinek, hogy a fizetések biztosítva vannak

Reggel a Kelenföldi autóbuszgarázsban kezdte a napot a főpolgármester. Elmondta, hogy nem várja el a BKV alkalmazottjaitól, hogy politizáljanak.

 

Föllármáztuk a sajtót, meg a közéletet is, mert talán tudják azt, hogy nem vagyunk nagyon jó anyagi helyzetben, és mivel a BKV a legnagyobb  cégünk, ezért a vezérigazgatóval sokat beszélgettünk arról, hogyan éljük túl ezt a nehéz időszakot  

 

kezdte beszédét csütörtök reggel Karácsony Gergely főpolgármester a Kelenföldi autóbuszgarázsban, ahová a BKV vezérigazgatója is elkísérte. A főpolgármester a látogatásról készült videót a Facebook-oldalán osztotta meg, ahol úgy fogalmazott, hogy 

Ilyenkor nincs helye a kimunkált politikusi dumáknak, úgyis torkig van vele mindenki. Helye az egyenes beszédnek és az érveknek van.

 

A Világgazdaság is megírta, hogy a budapesti városvezetés közigazgatási pert indít a magyar állam ellen , mert szerinte törvénytelen adót vetettek ki rá. Karácsony szerdán azzal érvelt az adófizetés megtagadása mellett, hogy szerinte az alaptörvény kimondja, hogy az önkormányzatok saját bevételi nem elvonhatók adócélokra. Már pedig az 58 milliárdos szolidaritási adó 25 milliárddal magasabb, mint amennyi támogatást az önkormányzat az államtól kap. 

A politikus most úgy fogalmazott, hogy 

 

nekünk meg kell védenünk a magunk politikai küzdelmeit azért, hogy ez a város hosszú távon is működésképes legyen, ugye pénz nélkül mi sem tudunk működni. 

 

Karácsony Gergely azt mondta, úgy tekintenek a városra, mint egy csapatra, hozzátette, hogy 

nyilván más munkája van egy karbantartónak, egy buszsofőrnek, egy vezérigazgatónak egy főpolgármesternek, de ez egy család.

 

Elmondta, nem várja el, hogy politizáljanak a cég alkalmazottjai, hiszen a buszt vezetni kell, takarítani kell, könyvelni kell, és a városvezetés igyekszik mindenkinek biztosítani a fizetését a továbbiakban is. 

Varga Mihály üzent Karácsony Gergelynek: Budapestet nem a szolidaritási adó veszélyezteti, hanem a pazarló gazdálkodás

A pénzügyminiszter egyértelmű választ küldött a főpolgármesternek, aki szerdán bejelentette: megtagadják az adóbefizetést az államnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.