BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Házibuli után szándékosan elütött valakit, tíz év börtönt kaphat jó esetben

Még tavaly májusban történt az eset, vádat most emeltek. Az ismerősét gázolta el szántszándékkal a most 27 éves vádlott, akivel előtte Kállósemjénben egy házibuliban részegen összevitatkoztak. 

Miután ők ketten dulakodni kezdtek, a házigazda feloszlatta a társaságot. A vádlott az édesanyját hívta fel, hogy vigye haza, aki meg is érkezett, és kiszállt a járó motorú autóból. A vádlott beült a helyére, és „most meghalsz” kiáltással nekihajtott a sértettnek. Elütötte, majd amikor az megpróbált felállni, az autóval a falhoz szorította. A sértettnek mindezek során zúzódott a tüdeje, több bordája eltört. Olyan sérüléseket szenvedett el, főleg a mellkasán, amelyek életveszéllyel jártak – állítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség, amely vádat emelt a letartóztatásban lévő elkövető ellen.

Az MTI-nek adott tájékoztatás szerint az ügyészségi indítvány tíz év börtönbüntetés és tíz év eltiltás a járművezetéstől, ha a vádlott beismerő vallomást tesz, és nem kéri tárgyalást. Az ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék hozza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.