Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfőnek szerdai kórházba kerülése után békés éjszakája volt, az állapota stabil – közölte csütörtök reggeli televíziós interjújában Antonio Tajani olasz külügyminiszter.

Berlusconi Zelenszkij
Fotó: Manuel Dorati

Tajani, aki a 86 éves Berlusconi vezette Hajrá, Olaszország! párt helyettes vezetője, a televízióban elmondta, hogy telefonon beszélt a volt kormányfővel.

Bízunk abban, hogy az Oroszlán visszatér. Ő soha nem adja fel. Bizakodók maradunk

– tette hozzá.

Berlusconit szerdán vitték be a milánói Szent Rafael kórházba, ahol a jelentések szerint szív- és érrendszeri, valamint légúti problémákkal kezelik. Szerdai sajtóértesülések szerint a politikus az intenzív osztályra került, ám ezeket a híreket Berlusconi szóvivője, Paolo Emilio Russo nem erősítette meg.

Leukémiát diagnosztizáltak Silvio Berlusconinál

A volt olasz miniszterelnököt a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályára szállították , miután légzési problémák léptek fel nála. A diagnózis leukémiát mutatott ki.

A politikus múlt héten négy napot töltött kórházban. Eleinte rutinkezelésekről számoltak be, ám később kiderült, hogy már akkor is szív- és érrendszeri gondokkal kezelték. Családja szerdán meglátogatta őt a testvére, Paolo Berlusconi, aki nyilatkozatában ugyancsak megerősítette, hogy fivére stabil állapotban van.

Olyan, mint egy szikla

– közölte.

A politikus 2016-ban szívműtéten esett át, azóta több alkalommal is ápolták a milánói kórházban. 2020-ban koronavírus-fertőzéssel vitték be, ekkor tüdőgyulladás miatt súlyos állapotba került. A vállalkozó, médiamágnás Berlusconi 1994-ben lépett a politikai színtérre, újonnan létrehozott pártjával pedig már abban az évben választásokat nyert. Három ízben volt Olaszország miniszterelnöke, 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és 2008-tól 2011-ig.