BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump keményen odavágott: hazugság, hogy Musk Bidenre szavazott

A volt amerikai elnök szerint a Tesla-vezér a szükséges állami támogatások és engedélyek megszerzése miatt próbál barátkozni a Biden-kormányzattal.

Donald Trump a közösségi oldalán tett bejegyzésében ment neki a Tesla-vezérnek. Mint írta, egy percre sem hiszi el, hogy Musk 2020-ban Bidenre szavazott. Ezt azzal indokolta, hogy Musk személyesen biztosította a szavazatáról.

Conservatives Attend The Annual CPAC Event
NATIONAL HARBOR, MARYLAND - MARCH 04: Former U.S. President Donald Trump speaks to reporters before his speech at the annual Conservative Political Action Conference (CPAC) at Gaylord National Resort & Convention Center on March 4, 2023 in National Harbor, Maryland. Trump took questions from reporters over a range of topics including on the progress of his campaign and his opinions on the war in Ukraine. Conservatives gathered at the four-day annual conference to discuss the agenda of the Republican Party. (Photo by Anna Moneymaker/Getty Images)
Fotó: Getty Images / AFP

 

Elon csak barátkozni próbál az abszolút szörnyű Biden-kormányzattal, mert az összes állami támogatást és engedélyt megkapja, amire szüksége van

 

 – írta Trump a Truth közösségi oldalon közzétett bejegyzésében. 

A milliárdos cégei, a SpaceX és a Tesla állítólag több millió dollárnyi szövetségi támogatást kaptak az államtól

 – írja a The Hill. Musk a Fox Newsnak adott hétfői interjúban állította azt, hogy Joe Bidenre szavazott a 2020-as elnökválasztáson. Musk szerint az elnökválasztás nehéz döntés elé állítja az embert, és ő olyan jelöltet részesítene előnyben, akinek a józan esze és az értékrendje is a helyén van. 

A milliárdos úgy nyilatkozott, hogy 2022 novemberében szavazott először republikánusra, amikor Mayra Flores volt képviselőt támogatta, hogy megnyerje a Texas 34. kongresszusi körzetének különleges választását. Flores győzött, de novemberben elvesztette a teljes mandátumra való megválasztását. 

Musk novemberben azt mondta, hogy indulása esetén támogatja Ron DeSantis floridai kormányzót a 2024-es elnökválasztáson.

Politikailag motivált bejegyzéseket hallgathat el a Twitter

Legalább három támogatott tweetről állítják, hogy nem szerepel a közösségimédia-portál nyilvános adatbázisában.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.