BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy ember meghalt és többen megsérültek a stockholmi Grona Lund parkban

A Grona Lund fekete transzparenst helyezett el weboldalára és megerősítette, hogy „súlyos baleset” történt. Szemtanúk szerint a hullámvasút egyik kocsija elhagyta a pályát és a földre zuhant.

Egy ember meghalt, többen megsérültek egy hullámvasút balesetben Svédországban. A Grona Lund vidámpark fekete transzparenst helyezett el weboldalára és megerősítette, hogy„súlyos baleset” történt. Szemtanúk szerint a hullámvasút egyik kocsija elhagyta a pályát és a földre zuhant. A Reuters tájékoztatása szerint, az SVT közszolgálati műsorszolgáltató szemtanúkra hivatkozva azt mondta, hogy a park Jetline hullámvasútja részben kisiklott egy út során.

Fotó: MTI / EPA / TT Hírügynökség / Claudio Bresciani

A rendőrség megerősítette, hogy hét gyerek és egy felnőtt megsérült a Grona Lund vidámparkban, őket kórházban ápolják. A kár mértékét még értékelik. „Kiürítjük a parkot, és megkezdtük a nyomozást” – mondta a rendőrség szóvivője a SkyNews.com beszámolója szerint.

A Grona Lund honlapján egy fekete transzparenst helyezett weboldalára amelyre azt írta: „Súlyos baleset történt a Jetline-on. Együttműködünk a mentőszolgálatokkal. A park egyelőre zárva van.”

A park tájékoztatása szerint a Jetline nevű hullámvasút 90 kilométer óránkénti sebességgel száguld egy 800 méter hosszú, helyenként 30 méter magas hullámpályán. Évente mintegy egymillióan próbálják ki ezt az attrakciót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.