BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország támadó helikopterekkel erősít Dél-Ukrajnában

Az Egyesült Királyság szerint Oroszország átmeneti előnyre tett szert Dél-Ukrajnában.

Oroszország több mint 20 helikoptert telepített a bergyanszki repülőtérre, körülbelül 100 kilométerre a frontvonal mögé – állítja a Egyesült Királyság védelmi minisztériuma. Oroszország átmeneti előnyre tett szert Dél-Ukrajnában a légi kapacitások terén, különösen a nagyobb hatótávolságú rakétákat kilőni tudó támadóhelikopterek tekintetében. 

A brit védelmi minisztérium korábban azt is közölte, hogy jelentős ukrán hadműveleteket hajtottak végre Kelet- és Dél-Ukrajna több zónájában. Az ukrán erők valószínűleg előrehaladást értek el, és behatoltak az orosz védelem első vonalába – teszi hozzá a minisztérium. Más területeken azonban az ukrán előrehaladás lassabb volt. 

Fotó: AFP

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy Oroszország szerint pár nap alatt 3715 katonát és 52 tankot veszített Ukrajna. A orosz védelmi miniszter szerint az ukrán fegyveres erőknek a front különböző részein megkísérelt összes offenzíváját megállították, ennek következtében az ukránok vesztesége 3715 katona, 52 harckocsi, 207 páncélozott harcjármű, 134 jármű, 5 repülőgép, 2 helikopter, 48 tüzérségi löveg és 53 pilóta nélküli légi jármű. A támadás visszaverésekor elszenvedett orosz veszteségeket 71 halottban és 210 sebesültben, 15 harckocsiban, 9 páncélozott harcjárműben, két járműben és kilenc lövegben nevezte meg.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.