BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még a tervezett csúcs előtt Kínába látogatna Borrell

Régóta halogatott találkozóra készül az uniós diplomata.

Ősszel, még az Európai Unió és Kína csúcstalálkozója előtt az ázsiai országba utazna az EU külpolitikai vezetője, Josep Borrell. A politikus idén tavaszi útját koronavírus-fertőzése miatt volt kénytelen lemondani. Akkor az uniós diplomatának Csin Gang kínai külügyminiszterrel lett volna találkozója, akivel a múlt héten is tárgyalnia kellett volna Délkelet-Ázsiában, ám ezúttal a kínai politikus esett ágynak.

Fotó: AFP

Csin három hete nem jelentkezett a nyilvánosság előtt, ami aggodalomra adhat okot – írja a Bloomberg, és arra is emlékeztet, hogy a következő EU–Kína-csúcs időpontját sem tűzték még ki. Borrell reméli, hogy a találkozót még idén megtarthatják.

Az unió nemrég tette közzé új gazdasági stratégiáját, amely felügyelné a kritikus exportot és korlátozná a külső beruházásokat nemzetbiztonsági alapon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.