BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ukrán Sámán zászlóalj orosz főtisztekre vadászik orosz területeken – videó

Drámai zenei aláfestéssel mutatja be posztjában a The Times tudósítója, Maxim Tucker a Sámán zászlóaljat, amely orosz területeken hajt végre akciókat, és orosz főtisztekre vadászik.

Már 2022, a háború kezdete előtt akciókat hajtott végre Oroszországban a Sámán zászlóalj nevű ukrán különleges egység, amely friss jelentések szerint most orosz területeken többek közt az ellenség főtisztjeit igyekszik kiiktatni.

 

A brit The Times tudósítója, Maxim Tucker az X-en (korábban Twitter) tett közzé drámai zenei alásfestésű videót az ukrán katonai hírszerzéshez tartozó egységről, amely közlése szerint „áthatol az orosz határon, hogy légitámaszpontokra mérjen csapást, és megölje a Kreml magas rangú katonai parancsnokait”.

Egyre több célpontunk van, egyes embereket vagy célpontokat érintő küldetések, mint például épületek, ahol egy táboronok vagy hasonló tartózkodik, Oroszországon belül

– idézte a brit The Times az „intelligens” fedőnevű ukrán őrmestert. 

A különleges egységről – írta az amerikai Newsweek – úgy hírlik, már majd egy évtizede dolgozik az orosz hadigépezet ellen. Sámán fedőnevű vezetője tavaly nyáron azt nyilatkozta a The Drive nevű amerikai szakportálnak, hogy már addigra nagy számban hajtottak végre akciókat az Oroszország által 2014-ben annektált Krímben és más területeken.

Jóval 2022 előtt voltak műveleteink Oroszországban… Mivel Oroszország igazából 2014-ben kezdte el ezt a háborút Ukrajna ellen, nem 2022-ben

– mondta.

A Sámán zászlóalj neve a friss hírekben is felbukkant: hétfőn az ukrán hírszerzési főigazgatóság közölte, hogy „mélyen behatolt a megszállt területekre, és továbbra is veszetségeket okoz az ellenségnek”. A helyszínt nem jelölték meg, és csak annyi egyéb részletet, hogy egy orosz különleges egységet iktattak ki. A washingtoni Háborúkutató Intézet (Institute for the Study of War) elemzése szerint a bevetésre Herszon régió oroszok megszállta részében került sor – írta a Newsweek.

A tudósításokból nem derül ki, miért „Sámán” az egység neve.

A brit Tucker posztja, úgy tűnik, azt mutatja, hogy a Sámán zászlóalj orosz katonákon üt rajta, miután ukránbarát orosz partizánokat kísér át a határon. 

 

 

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.