BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így néz ki belülről egy Humvee páncélozott jármű, amikor aknára fut – videó

Brutális videót tettek közzé ukrán források arról, hogyan néz ki belülről egy aknára futó amerikai páncélozott jármű.

Ukrán forrásból származó videót tettek közzé, amely bemutatja, hogyan néz ki belülről, amikor egy Humvee (HMMWV) áthajt egy aknán. A felvételen állítólag az Amerikai Egyesült Államok által az ukrán frontra küldött, több száz darab páncélozott jármű egyike látható bevetés közben.

Korábban már napvilágot láttak hírek arról, hogy a nyugat által Ukrajnának átadott páncélozott járművek nemigen tudnak mit kezdeni az oroszok által elaknásított területekkel, mert gyakran nem fémaknákat telepítenek a védelmi szakaszokon, hanem műanyagból készültet, ezeket pedig nem érzékelik. Az ilyen helyeken drónokkal igyekeznek felderíteni az aknák helyét, ám, mint a videóból is látható, ez nem mindig sikerül. 

U.S. Military Base At Arlamow Airport In Poland
Fotó: NurPhoto via AFP

Már korábban is láttak napvilágot olyan felvételek, amelyek az oroszok által telepített brutális aknamezők hatékonyságát mutatták. Az ukrán ellentámadás során az ukrán hadsereg gyakran öt ellenséges aknával találkozik négyzetméterenként – számolt be Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter kijelentésére hivatkozva a kárpátaljai Kárpáti Igaz Szó hírportál.

A nyári ukrán ellentámadás elindításakor kerültek fel a közösségi portálra azok a felvételek, amelyek közül például az egyiken a nyugati országok által Kijev rendelkezésére bocsátott NATO-járművek láthatók, amint gyanútlanul ráhajtanak egy – a távolból is működésbe hozható – aknamezőre. A ránézésre nagyrészt amerikai HMMWV (Humvee) katonai járművekből álló konvoj, valamint néhány páncélozott harcjármű szépen sorjában menetel a vesztébe. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.