Közélet

Csaknem száz támadást intéztek a Belgorodi térség ellen az ukránok

Az orosz légvédelem jól szuperált, személyi sérülés nem történt, és az anyagi kár is minimális.

Az ukrán hadsereg az elmúlt nap folyamán csaknem száz alkalommal lőtte Oroszországi Belgorodi régióját – számolt be Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó tájékoztatása alapján a TASZSZ orosz hírügynökség.

Fotó: AFP

A politikus a Telegramon arról írt, hogy egy drón öt robbanószerkezetet dobott a Boriszovszkij körzetben található Bogun-Gorodok településre, de nem okoztak károkat. Borki települést aknavetővel lőtte az ukrán hadsereg, de kár ott sem keletkezett. A Volokonovszkij körzetben 17 lövedéket lőttek ki Tisanka településre, és további hármat Plotvjanka mezőgazdasági településre. Ezekben a támadásokban a helyi villanyvezeték szenvedett károkat.

Gladkov beszámolt arról is, hogy Belgorod városa felett ellenséges légi célpontokat kellett megsemmisíteni a helyi védelemnek. Bár áldozatok nem volt, a rakétatörmelékek egy lakóházat, egy boltot és egy gázvezetéket is megrongáltak. A védelmi minisztérium beszámolói szerint kilenc Uragan rakétát lőttek le Belgorod régió felett.

A kormányzó arra is kitért, hogy három drónt lőttek le a Graivoronszkij körzetben lévő Novosztrojevka-Vtoraja falu fölött. Az egyikük robbanószerkezetet dobott le parkoló autókra, melyek közül többet is megrongált. Dorogos faluban 11 magánházat és egy iskola épületét érte találat.

Az orosz fél támadásokról számolt be Szmorodino, Maszicsevo, Vjazovoje, Novaja Tavolzsanka és Sereda településről is.

Besokalltak a franciák az ukrajnai fegyveradományoktól

A franciák szeretnék az ukránoknak nyújtott támogatást a fegyveradományoktól a védelmi cégekkel kötött szerződések és a közös gyártás felé terelni.

 

 

Vjacseszlav Gladkov ukrán hadsereg Belgorod régió
Kapcsolódó cikkek