BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Donyecki várost ért orosz rakétatámadás, legalább tizenhatan meghaltak

A szerdai támadás egybeesett Antony Blinken amerikai külügyminiszter kijevi látogatásával.

Legalább 16 ember meghalt az ukrajnai Kosztyantyinivka városát ért rakétatámadásban – írja a BBC.  A robbanásban egy piac, több üzlet és egy gyógyszertár is érintett volt a harctérhez közel lévő városban. Kosztyantyinivka Donyeck keleti részén, a frontvonal közelében fekszik. A 16 áldozat között van egy gyermek is, 20-an pedig megsérültek – jelentette Denisz Smihál ukrán miniszterelnök. 

3 died after Russian shelling in Kostyantynivka
KOSTYANTYNIVKA, DONETSK OBLAST, UKRAINE - APRIL 02: Ukrainian soldiers help an injured woman after Russian shelling of the town center of Kostyantynivka as the Russian-Ukraine war continues in Ukraine on April 02, 2023. At least three people died after the Russian attack. (Photo by Marek M. Berezowski/Anadolu Agency via Getty Images)
Fotó: AFP (illusztráció)

Minden szolgáltatás működik, a tüzet megfékezték

– mondta. 

Volodimir Zelenszkij elnök szerint az áldozatok nem tehettek semmiről, és elmondta, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekedhet. 

A közösségi médiában több videó is megjelent a robbanás pillanatáról és annak utóhatásáról. Az orosz hatóságok még nem vállalták a felelősséget a támadás elkövetéséért. Az oroszok korábban tagadták, hogy a háború során civileket is célba vettek volna. 

Nem sokkal azt követően, hogy az első fotók megjelentek az amerikai diplomácia vezetőjéről Kijevben, Oroszország rakétákat zúdított a fővárosra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.