BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Konansenkov újabb orosz sikerekről számolt be

Az orosz hadügyi szóvivő szerint visszaverték az ukrán támadásokat és jelentős veszteségeket is okoztak.

Az orosz hadsereg négy ukrán támadást is visszavert Verbove és Rabotine környékén, Zaporizzsja megyében, így taktikai helyzete változatlan maradt – közölte szerdai helyzetjelentésében Igor Konasenkov altábornagy, az orosz hadügyminisztérium szóvivője.

Nem sokkal korábban Jevgenyij Balickij, Zaporizzsja megye Moszkva által megbízott kormányzója a Szolovjov Live médiacsatornán azt mondta, hogy Rabotinét az orosz erők taktikailag elhagyták, ám a település már csak térképen létezik, így nincs értelme tovább védeni. A Roszkoszmosz volt igazgatója, jelenleg a Cári Farkasok haditechnikai központ vezetője, Dmitrij Rogozin pedig szürke zónának nevezte a települést a Telegramon.

Russian Invasion Of Ukraine: Novodarivka
NOVODARIVKA, UKRAINE - JULY 21, 2023 - A press officer who goes by callsign Damian stands on top of a destroyed Russian military vehicle in Novodarivka village, Zaporizhzhia Region, southeastern Ukraine. Situated on the border between Zaporizhzhia and Donetsk Regions, the settlement that had been occupied since March 2022 was liberated by the Ukrainian military on June 4, 2023. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Dmytro Smolienko

Robotine az Orehovétól Tokmakon át Melitopolig tartó úton található, vagyis az ukrán támadás célpontjához vezető úton – mutatott rá a Kommerszant. Az ukrán hadügyminisztérium már augusztus elején bejelentette a település elfoglalását, míg Moszkva szerint a község az egyik fél által sem ellenőrzött szürke zónához tartozik.

Az orosz hadügyi szóvivő elmondása szerint 17 ukrán rohamot vertek vissza az orosz csapatok az elmúlt nap folyamán, 660 fős veszteséget okozva az ukránoknak. A legnagyobb veszteséget, mintegy 285 főt az ukrán fél a Donyeck környékén vívott harcokban szenvedte el. 

Konansenkov többek között hét harckocsi megsemmisítéséről is beszámolt, amelyekből ötöt a donyecki régió déli részén tettek harcképtelenné.

A megszállt területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást, többek között a tájékoztatás szerint kazettás lőszerrel is lőtték Donyeck városát. A donyecki régióban lévő Volnovaha településen hat civil megsebesült.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov pedig úgy reagált Antony Blinken amerikai külügyminiszter kijevi látogatására, hogy az amerikaiak nem sajnálják a pénzt és az utolsó ukránig folytatnák a háborút.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.