BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázadás készülődhet Oroszországban, Ukrajna azt is tudni véli, ki robbanthatja ki

Lázadásokat jósol Oroszországban az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára. Olekszij Danilov szerint a háború miatt hamarosan olyan folyamatok indulnak el az országban, amik Oroszország széteséséhez vezethetnek. Danilov példának hozta fel a Szovjetunió 1991-es széthullását, szerinte ez vár Oroszországra is.

A Wagner-lázadáshoz hasonló katonai felkelés nem lesz Oroszországban, de várhatóan Moszkva zavargásokra számíthat – erről az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov beszélt. Szerinte egy felkelés készülődik az országban, ami végül az Orosz Föderáció széthullásához vezethet. Hozzátette, hogy Ukrajna azt is tudja, ki vezeti majd ezt a lázadást.

Oleksiy Danilov, Secretary Of The National Security And Defense Council
Secretary of the National Security and Defense Council Oleksiy Danilov during one of the talk shows. Kyiv, Ukraine. June 4, 2021  (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto) (Photo by Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára.
Fotó: AFP

Emlékezzünk vissza hogyan omlott össze a Szovjetunió 1991-ben. Most ugyanazokat a folyamatokat látjuk Oroszországban, a jelek már egyértelműen érzékelhetőek

– mondta Danilov az Ukrinformnak adott interjújában. Hozzátette, hogy már csak idő kérdése, hogy kirobbanjon egy új lázadás az országban. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára szerint a kanócot Ramzan Kadirov csecsen vezető súlyos betegsége gyújthatja meg. Hozzátette, hogy az orosz oligarcháknak egyre jobban fáj az ukrajnai háború, így szerinte eljön majd az idő, amikor összefognak, hogy vagyonukat Putyin ellen fordítsák, ezzel véget vetve a harcoknak – olvasható a Pravda.com oldalán.

Mindenki mérlegeli Oroszország szétesését, a különbség csak az, hogy egyesek szerint ez egy irányított folyamat lesz. A végeredmény szinte lényegtelen, az viszont biztos, hogy erre még a mi életünkben sor kerül majd

– mondta Danilov.

Egyre nő a harag és bomlik a rend az orosz hadsereg soraiban – állítja az ukrán titkosszolgálat

Az ukrán titkosszolgálat 17 Ukrajnában harcoló orosz katona telefonhívását tudta lehallgatni. A hívásokból kiderült, hogy a rossz körülmények és az emberveszteség miatt az orosz hadseregben nő az elégedetlenség.

Az ukrán vezető szerint Prigozsin és a Wagner csoport felkelése csak a kezdet volt, illetve azt is elmondta, hogy a zsoldosvezér sorsa is komoly üzenetet rejtett az orosz elit számára: Putyintól senki sincs biztonságban. Danilov úgy véli, hogy a feszültség gyűlik a az orosz társadalomban, ami végül ki fog törni, és ez a harag vethet véget az orosz elnök uralmának.

Egy egy történelmi folyamat, késleltetni lehet, de megakadályozni esélytelen

– vélekedett Danilov.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.