BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Orosz–ukrán háború 561. nap – friss hírek

null
Összefoglaló:

Ismét megsérült az ukrán kikötői infrastruktúra a Duna térségében csütörtök reggel egy újabb támadásban. Ugyanakkor több orosz régiót is célba vettek ukrán drónok, Moszkva bejelentette, hogy legalább egy ember megsérült.

Fotó: AFP

Orosz támadás érte tegnap délután az ukrán Kosztyantyinivka város zsúfolt piacát, ukrán tisztviselők szerint legalább 17 ember meghalt, köztük egy gyerek, és további 32 ember megsebesült. Az éjjel pedig az orosz erők dónokkal támadták meg Odesssza megyét, megrongálva a kikötői infrastruktúrát, és megsebesült egy ember.

Ukrán drónokat lőttek le Moszkva közelében, a dél-rosztovi régióban és a délnyugati Brjanszki régióban csütörtökön a hajnali órákban – jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség orosz hatóságokra hivatkozva. A TASZSZ szerint három épület sérült meg Rosztov-Don városában, egy ember pedig megsérült, amikor az egyik drón lezuhant a belvárosban. A másik drón a rosztovi régióban a városon kívül esett le. A The Guardian szerint a robbanásokat a Déli Katonai Körzet főhadiszállása közelében jelentették, amely kulcsszerepet játszik Oroszország ukrajnai inváziójában. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint Brjanszkban a két megsemmisült drón egyikének törmeléke betörte egy vasútállomás épületének ablakait, és megrongálta a közelben lévő autókat.

Az ukrán csapatok továbbra is előrenyomulnak Zaporizzsja megye egyes részein – írta szeptember 6-i jelentésében az Institute for the Study of War (ISW). Az orosz háborús bloggerek azt állítják, hogy az Ukrajnában harcoló orosz egységek nem rendelkeznek elegendő hadászati készlettel, különösen tüzérségi lőszerrel.

Az ISW földrajzi helymeghatározott felvételekre és ukrán tisztviselőktől származó információkra hivatkozva közölte, hogy az ukrán csapatok előrenyomultak Verbovétól északnyugatra, a településre benyúló orosz erődítmények vonala mentén.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.