BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bármikor bevonulhat az izraeli hadsereg Gázába, a Hamász elpusztítása a cél

A túszok és a civil áldozatok másodlagosak lesznek a Hamász elpusztításához képest Nir Barakat izraeli gazdasági miniszter szerint.

Az izraeli hadsereg zöldjelzést kapott, hogy bármikor bevonuljon a Gázai övezetbe, amikor készen áll – mondta az ABC Newsnak az ország biztonsági kabinetjének egyik tagja.

Israeli army armoured vehicles roll towards the border with the Gaza Strip at an undisclosed location in southern Israel on October 15, 2023. Thousands of people, both Israeli and Palestinians have died since October 7, 2023, after Palestinian Hamas militants based in the Gaza Strip, entered southern Israel in a surprise attack leading Israel to declare war on Hamas in Gaza the following day. (Photo by YURI CORTEZ / AFP)
Fotó: Yuri Cortez / AFP

A túszok és a civil áldozatok másodlagosak lesznek a Hamász elpusztításához képest, még akkor is, ha ez egy évig tart

– húzta alá Nir Barakat gazdasági miniszter.

A Hamász által a Gáza alatt épített több kilométernyi alagútról azt mondta, hogy azok a „világ legnagyobb temetőjévé” válnak. A Hamász azt állította, hogy az elrabolt 203 izraeli túsz közül néhányat vagy az összeset ebben a hatalmas föld alatti hálózatrendszerben tartja fogva.

„Minden erőfeszítést megteszünk, hogy túszainkat élve hozzuk vissza...” – hangsúlyozta az izraeli miniszter, aki szerint ugyanakkor az „alapvető prioritás” a Hamász elpusztítása.

A Hamásznak és az Iszlám Dzsihádnak együttesen mintegy 50 ezer harcosa van Avi Dichter mezőgazdasági miniszter, a Shin Bet, az Izraeli Biztonsági Ügynökség korábbi vezetője szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.