BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország és Ukrajna is állítja, hogy lelőtte egymás drónjait

A krími hídon vasárnap átmenetileg leállították a forgalmat.

Az orosz erők öt Sahid típusú támadó drónnal és egy H-59-es manőverező robotrepülővel támadták Ukrajnát vasárnapra virradóra, a légvédelem az összes drónt megsemmisítette a levegőben, közölte az ukrán légierő a Telegramon. A közlemény szerint a H-59 az ország középső részében található poltavai régió mirhorodi járásában lévő célpontokra irányult. Az előzetes információk alapján nem okozott személyi sérülést, sem jelentősebb károkat. A támadó drónokat Mikolajiv, Zaporizzsja és a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében lőtte le a légvédelem.

Mykolaiv,,Mykolaiv,Oblast,,Ukraine,-,June,30,2021:,The,Attack
Fotó: Volodymyr Vorobiov


Natalja Humenyuk, az ukrán déli műveleti parancsokság sajtóközpontjának vezetője egy vasárnapi tévéműsorban elmondta, hogy az éjjel az orosz erők 32 irányított bombát dobtak le a dél-ukrajnai Herszon megyére. Szavai szerint a Dnyipro folyó jobb partját támadták. Hozzátette, hogy a légi csapásoknak vannak sérültjei is, de számokat nem közölt.
Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról számolt be, hogy ukrán határőrök hordozható légvédelmi rakétarendszerrel lelőttek egy orosz Szu-25-ös harci repülőgépet a Donyeck megyei Avgyijivkánál.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, vasárnapi összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mostanra meghaladta a 299 ezret. 

Az ukrán erők szombaton megsemmisítettek egyebek mellett nyolc harckocsit és nyolc tüzérségi fegyvert.

Harminchat ukrán drón lelövéséről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Harminchat ukrán drónt semmisített meg az orosz légvédelem vasárnapra virradóra a Krím-félsziget északnyugati része és a Fekete-tenger felett – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Distant,View,Of,New,Crimean,Bridge,In,Kerch,Strait
Distant view of new Crimean bridge in Kerch strait
Krím, híd,
Fotó: Yakov Oskanov


A krími hídon a forgalmat vasárnap átmenetileg leállították. A dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városban egy lelőtt drón repeszei hat háztetőt és egy gépkocsit megrongáltak.

Az orosz erők három frontszakaszon nyolc rohamot vertek vissza, amelyekben mintegy 570 ukrán katona esett el vagy sebesült meg a Moszkvában kiadott vasárnapi hadijelentés szerint.

A legnagyobb emberveszteséget, mintegy 165 főt az ukrán fél a kupjanszki frontszakaszon vívott harcokban szenvedte el, a legtöbb támadással, néggyel a donyecki régió déli részén próbálkozott.
Az orosz összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy vezetési és megfigyelőpontot, egy kommunikációs központot, két drónirányító központot, egy Bukoveny rádióelektronikai harcállomást, hat páncélozott harcjárművet, egy páncélozott szállítójárművet, egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott tarackot.
Az orosz statisztika szerint az ukrán fél által a háború kezdete óta elveszített harckocsik és egyéb páncélozott harcjárművek száma 13 ezer fölé emelkedett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.