BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hamász túszokat ajánl tűzszünetért cserébe

A Hamász szóvivője hangsúlyozta, hogy a tűzszünetnek teljeskörűnek kell lennie, csak akkor engedik el a túszokat.

A Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet fegyveres szárnya hétfőn a katari közvetítőkkel közölte, hogy hajlandó mintegy 70 túszt – nőket és gyerekeket – szabadon engedni ötnapos tűzszünetért cserébe.

Fotó: AFP

Abu Ubajda, a Hamász fegyveres ágának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádoknak a szóvivője azt a bejelentést tette a szervezet Telegram oldalán, hogy 

a múlt héten a katari testvérek erőfeszítéseket tettek az ellenséges foglyok közül a nők és gyerekek szabadon engedéséért, cserébe 200 palesztin gyerek és 75 nő elengedéséért, akiket az ellenség tart őrizetben.

Abu Ubajda hangsúlyozta, hogy a tűzszünetnek teljes fegyvernyugvást kell magában foglalnia és engedni kell a humanitárius segélyek eljutását szerte a Gázai övezetben. A szóvivő emellett azzal vádolta Izraelt, hogy próbálja „elodázni és elkerülni” az egyezséget.

Eközben a Gázai övezet északi részén izraeli túszok fogva tartásának jeleit találták meg a Rantiszi kórház alatt. Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője arról is tájékoztatást adott, hogyan kapcsolódnak össze a Hamász terrorista célokra használt, több mint húsz méter mélyen kiépített alagútjai a kórházak és iskolák alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.