BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az USA-énál is messze enyhébb az amerikai nagykövet által kifogásolt magyar szuverenitásvédelmi törvény

A Mandiner munkatársai David Pressman amerikai nagykövet aggályait igyekeztek eloszlatni, rámutatva tévedéseire.

Komoly aggályokat fogalmazott meg a nemrég az Országgyűlés elé került magyar szuverenitásvédelmi törvényjavaslattal kapcsolatban David Pressman amerikai nagykövet. Szerinte a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására vagy megfélemlítésére irányulhat, s ez nagyon veszélyes. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Magyarország nem ezt az utat választja, azaz nem fogadja el a törvényt, illetve utalt arra is, hogy szerinte a magyar szuverenitásvédelmi törvénycsomag a putyini Oroszország hasonló jogszabályához képest is messze durvább – írja a Mandiner.

A lap ezért megvizsgálta, hogy az aggodalmaskodó Pressman hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban alkalmazott, a külföldi ügynökök bejegyzéséről szóló törvénnyel (Foreign Agents Registration Act, azaz FARA) milyen viszonyban is van pontosan a hazai javaslat: az eredmény pedig igazán meglepő.

Annyit előre elárult a lap, hogy a magyar tervezet nemhogy az orosznál nem durvább, de még az amerikainál is messze megengedőbb. A teljes elemzést a Mandiner honlapján lehet elolvasni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.