BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: át kell venni Brüsszel politikai irányítását

Orbán Viktor miniszterelnök szerint olyan brüsszeli vezeték szükséges, mely kiáll a nemzetek érdekeiért.

Az Európai Unió alapgondolata jó, Magyarország nem akarja otthagyni az európai közösséget, hanem át akarja venni a politikai irányítást Brüsszelben, el akarja foglalni az uniót – jelentette ki a miniszterelnök a Hír TV Napi aktuális műsorának adott interjúban csütörtök este.

Orbán Viktor
Fotó: Mirkó István/ Magyar Nemzet

Orbán Viktor azt mondta, az európai népek együttműködése, közös piac kialakítása, egymás erősségeinek összeadása, gyengeségeink orvoslása közösen, mind jó gondolatok, jól szolgálhatják Magyarország érdekeit.

A kormányfő szerint arra azonban nincs szükség, hogy egy szuperállamot hozzanak létre, amely provinciaként kezeli a tagállamokat.

Nekünk nem ilyen Brüsszel kell, hanem olyan, amely kiáll a nemzetek megbecsülése, szuverenitása mellett, hagyja, hogy az országok a saját kulturális hagyományaik alapján eldöntsék, miként kívánnak élni. Szabályozza a piacot, de nem akarja megmondani, hogy éljen egy lengyel, egy magyar vagy egy portugál – tette hozzá.
Győzni kell a következő európai parlamenti választáson és át kell venni Brüsszel politikai irányítását – jelentette ki a miniszterelnök.

A miniszterelnök csütörtök délelőtt bejelentette, hogy három lépcsőben emelik a következő években a pedagógusok bérét. A legnagyobb mértékben 2024 januárjában emelik a fizetéseket. Orbán Viktor szerint saját erőből öt-hat év kellene a bérrendezésre, azonban az uniós források megérkezésekor három év alatt lehetne a pedagógusok fizetésén javítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.