Közélet

Pár napig még marad az enyhe tél

Hétfőn 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn az ország nagy részén ragyogó napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Északkeleten ugyanakkor egész nap párás, rétegfelhős marad az ég – írta a Köpönyeg.hu. 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. A légmozgás gyenge marad.

A,Woman,In,A,Warm,Sweater,Turns,The,Regulator,Of
Fotó: Shutterstock

Kedden délen és a Dunántúl nagy részén többórás napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Északkeleten (beleértve a főváros térségét is) azonban tartósan ködös, rétegfelhős lehet az ég. 3 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge lesz a légmozgás.

Szerda hajnalra sokfelé képződik sűrű köd, mely a délelőtt folyamán mindenhol feloszlik. Északnyugat felől először megnövekszik, majd este csökken a felhőzet. Esetleg elvétve lehet zápor. 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, párás időnk lesz. Délutántól az északi tájakon kisebb eső, a hegyekben havas eső előfordulhat. 2-9 fok valószínű.

Pénteken északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, majd záporok, a hegyekben akár hózáporok. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. Viharos széllökések is lehetnek.

Szombaton továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan záporok is kialakulnak. A nyugati szél nagy területen lehet viharos. 5 és 12 fok közé enyhül a levegő.

 

köpönyeg tél napsütés felhőzet
Kapcsolódó cikkek