BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter szerint a kettős mérce jele Trump kizárása

A külgazdasági és külügyminiszter reagált arra, hogy Colorado állam diszkvalifikálta a volt amerikai elnököt az elnökválasztásból.

Mi történne, ha egy közép-európai országban próbálnák kizárni az elnökválasztás egyik jelöltjét? – tette fel a kérdést szerda reggel Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azzal kapcsolatban tetté közzé bejegyzését, hogy Colorado állam legfelsőbb bírósága diszkvalifikálta Donald Trump volt amerikai elnököt az elnökválasztási küzdelemből.

Szijjártó Péter Donald Trump
Fotó: Borsos Mátyás / Szijjártó Péter / Facebook / AFP

A tárcavezető azt írta, hogy „játsszunk el a gondolattal, ha valami hasonló történne egy patrióta kormány által vezetett közép-európai országban, hány perc kellene az Európai Parlamentben a demokrácia halálának kikiáltásához, hány perc múlva adna ki elítélő közleményt az amerikai külügyminisztérium, hány perc múlva fagyasztaná be még inkább az Európai Bizottság az oda nem adott uniós forrásokat, s hány perc kellene ahhoz, hogy a globális liberális médiahálózat minden felületén szerkesztőségi cikkekben hirdessék a jogállamiság megsemmisülését?”

S mi van most? Csend. De nem az advent miatt

– írta Szijjártó Péter.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára azt írta szerdán a Facebook-oldalán, hogy és akkor a berlini szövetségi választások részleges megismétléséről még nem is beszéltünk. Az államtitkár emlékeztetett, hogy berlini szövetségi választást sorozatos szabálytalanságok és tömeges káosz miatt kell megismételni, ez a német alkotmánybíróság döntése.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.