BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támogatja Putyin elnökjelöltségét az orosz kormánypárt

Az államfő hivatalosan függetlenként indul a választáson.

Egyhangú támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő elnökjelöltségét vasárnapi moszkvai kongresszusán a kormányzó Egységes Oroszország párt.

PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 17.Vlagyimir Putyin orosz elnök a pekingi nemzetközi repülőtérre érkezik 2023. október 17-én. Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. A hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) márciusban kiadott elfogatóparancsa óta Putyin elnöknek ez a második ismert külföldi útja, miután a hónap elején Kirgizisztánba látogatott.MTI/AP/Pool Kyodo News/Parker Song Peking, 2023. október 17.
Vlagyimir Putyin orosz elnök a pekingi nemzetközi repülőtérre érkezik 2023. október 17-én. Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. A hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) márciusban kiadott elfogatóparancsa óta Putyin elnöknek ez a második ismert külföldi útja, miután a hónap elején Kirgizisztánba látogatott.
MTI/AP/Pool Kyodo News/Parker Song
Fotó: Parker Song / MTI

Putyin múlt héten jelentette be, hogy ismét indul az elnöki posztért. Korábban négyszer választották meg az államfői tisztségbe: 2000-ben, 2004-ben, 2012-ben és 2018-ban. A tavalyi alkotmánymódosítás elfogadása megnyitotta előtte az utat, hogy 2024-ben is indulhasson a választáson. Az államfő hivatalosan függetlenként indul. A választási kampányban az Egységes Oroszország támogatja.

Az orosz parlament felsőháza 2024. március 17-re tűzte ki az orosz elnökválasztást. A központi választási bizottság úgy határozott, hogy a szavazás három napig – március 15-től 17-ig – fog tartani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.