BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 688. napja – Erős tűz alatt tartják az oroszok Szumi megyét

Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Kupiansk
Összefoglaló:

Az orosz erők csütörtökről péntekre virradóan hét közösséget lőttek a határmenti Szumi megyében – jelentette a helyi katonai adminisztráció. A támadások Bilopillia, Esman, Svesa, Krasnopillia, Seredyna-Buda, Yunakivka és Myropillia közösségeket értek.

Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Kupiansk
Fotó: Anadolu via AFP

Áldozatokról vagy a polgári infrastruktúrában történt károkról nem érkezett jelentés – számolt be róla a The Kyiv Independent.  Az orosz erők tüzérséggel, aknákkal és drónokkal támadták a térséget: 

11-szer lőttek a közösségekre és összesen 38 robbanást jelentettek a térségből.

Szumi megye határ menti közösségeinek lakóit szinte állandóan lövik a közeli orosz csapatok. Kedd óta szinte folyamatos tűz alatt tartják az orosz erők a határmenti közösségeket: kedden összesen 61 robbanást rögzítettek, de halálos áldozatokról vagy a polgári infrastruktúra sérüléséről nem érkezett hír. 

Szumi megye mellett Harkivot támadják még a legerőteljesebben. Az orosz erők négy napig tartották folyamatos tűz alatt a várost, a helyi közlés szerint pedig egyre nő a civil áldozatok száma és a polgári infrastruktúra is károsult. A korábban bejelentett áldozatok száma 11 sebesült volt, köztük egy török lap újságírója, aki a támadásban megsérült helyi szállodában szállt meg. A jelentések szerint több mint 30 civil tartózkodott a belvárosban található szállodában a rakétacsapás idején.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.