BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 696. napja – Egy nap alatt több mint száz ukrán települést támadtak az oroszok

Tankers conduct training in Zaporizhzhia sector
Összefoglaló:

Péntekről szombatra virradó éjjel az oroszok több támadást is indítottak különböző ukrán települések ellen. Nem csak a határmenti Szumi megyét, hanem a Donecki régiót is kemény tűz alá vették az oroszok, akik rakétákkal, drónokkal és nehéztüzérséggel támadtak.

Tankers conduct training in Zaporizhzhia sector
Fotó: NurPhoto via AFP

A The Kiyv Independent közlése szerint oroszok legalább egy rakétát lőttek ki és 23 légicsapást mértek az ukrán területekre, valamint

59 alkalommal jelentették mobil rakétakilövő rendszerek támadásait, amelyek sűrűn lakott helyen állomásozó ukrán katonákat vettek célba.

A jelentés szerint Lyman irányában az ukrán csapatok 10 orosz támadást vertek vissza és további 15-öt a Luhanszk megyei Szerebrjanszki erdőgazdaság és Bilohorivka területén. Az elmúlt 24 órában mintegy 110 ukrán települést érintettek az orosz szárazföldi- vagy légi csapások.

Szumi megyében is négy közösséget ért orosz támadás – írta az ukrán lap. Az érintett területekről összesen 9 támadáshullámot jelentettek, amelyek között voltak ágyútüzelések és drónos bombázások is. Az elmúlt 24 órában Krasznopilliát és a környező területeket érték a legintenzívebb támadások:

13 robbanást jelentettek, a megközelítőleg 7700 lakossal rendelkező városból.

Az oroszok nem csak aktív támadással sújtották az ukránokat, hanem, valószínűleg az éjszaka leple alatt aknákat helyeztek el a Zaporizzsjában lévő atomerőmű körül. Az a létesítmény belső és külső kerítései közötti ütközőzónában találhatók az aknák, melyekkel kapcsolatban Rafael Grossi, Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatója azt nyilatkozta, hogy korábban már szedtek fel aknákat, most viszont „újra a helyükön vannak” egy olyan területen, amelyhez nem férnek hozzá az üzem dolgozói.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.