BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vicckategória: a segélyvonalat hívta az amerikai tengerészgyalogos az eltűnt vadászgép miatt

Az amerikai tengerészgyalogság a 911-es segélyvonalat hívta, amikor múlt szeptemberben eltűnt egy F–35-ös vadászgépük Dél-Karolina térségében. A diszpécser ugyanúgy meglepődött, mint az, akinek a hátsó kertjébe katapultált az F–35-ös pilótája. A most közzétett felvételekből kiderül az is, hogy a diszpécser kiküldött egy mentőegységet azzal az információval, hogy van egy pilóta a fedélzeten. Később szóltak neki, hogy a pilóta biztonságban van.

Egy frissen nyilvánosságra hozott hangfelvételből kiderült, hogy az amerikai tengerészgyalogság a 911-es segélyvonalat hívta, amikor múlt szeptemberben eltűnt egy F–35-ös vadászgépük Dél-Karolina térségében.

Mindenkit mozgósítottak, hogy megtalálják az elveszett vadászgépet.
Fotó: AFP

A pilóta katapultált, a gép viszont tovább repült, és a maradványok megtalálásához a lakosság, valamint ezek szerint a rendőrség segítségét is kérték.

Azt hiszem, potenciálisan van egy repülőgépünk, amelyik ma lezuhant Williamsburg megyében

– mondta a helyi diszpécsernek a felvételek alapján a tengerészgyalogság egyik őrnagya.

„Azt hiszi, hogy lezuhant egy gépük Williamsburg megyében?” – kérdezett vissza a diszpécser az ABC News beszámolója szerint. „Úgy van – válaszolta az őrnagy. – Próbáljuk keresni, de egyelőre semmit sem találunk” – tette hozzá.

A hírportál által hivatalosan kikért anyagok szerint 

a tengerészgyalogság még a baleset napján meg tudta adni a koordinátákat is,

ahol a gép lezuhant. Azt azonban korábban nem lehetett tudni, működött-e az F–35-ös transzpondere a baleset idején.

Még mindig nem tudni, mi okozta a szeptemberi balesetet.
Fotó: AFP

A felvételekből kiderül az is, hogy a diszpécser kiküldött egy mentőegységet azzal a információval, hogy van egy pilóta a fedélzeten. Később szóltak nekik, hogy a pilóta biztonságban van, de a 135,8 millió dollárt (49 milliárd forintot) érő gép változatlanul hiányzik.

Kiderült az is, hogy a kérés elég nagy zavart okozott a helyiek körében. „Ha ez a hadsereg, és van helikopterük, akkor előbb megtalálják, mint mi. Több forrásuk van, mint nekünk” – mondta az egyik illetékes.

Hasonlóan megdöbbent és a rendőrséget hívta az a lakos is Charleston megyében, akinek a hátsó kertjébe katapultált a pilóta.

Aztán átadta neki a telefont, hogy elmagyarázhassa a helyzetet a diszpécsernek.

Azt azonban még mindig nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A haditengerészet szeptemberben annyit közölt, hogy a hivatalos vizsgálat valószínűleg hónapokig tart.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.