BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kínai közbiztonsági miniszterrel tárgyalt Orbán Viktor

A biztonság és a stabilitás kulcsfontosságú a gazdasági fejlődés szempontjából is.

A Karmelita kolostorban fogadta Orbán Viktor miniszterelnök Vang Hszia-hongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét pénteken – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő elmondta, hogy a nemzetközi diplomáciából egyre inkább kiveszőben van a tisztelet, de Magyarország és Kína között mindig megmaradt, és a további együttműködésünket is a régóta fennálló barátságra építjük.

Budapest, 2024. február 16.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét (b) a Karmelita kolostorban 2024. február 16-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Benkő Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A kínai politikus pedig a a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat, valamint a számos ország fejlődését szolgáló Övezet és út kezdeményezést emelte ki, melynek fórumain a magyar kormányfő is rendszeresen részt vesz.

A megbeszélésen 

felhívták a figyelmet a biztonság és a stabilitás fontosságára is, ami lényeges feltétele a további gazdasági fejlődésnek és a kereskedelmi kapcsolatok előmozdításának.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.