BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Joe Biden ismét kínos helyzetbe került: összekeverte a francia elnököket – videó

Joe Biden amerikai elnök összekeverte Franciaország jelenlegi elnökét egyik elődével és egy kampánybeszéde során Mitterrand neve jött a szájára Macroné helyett.

Joe Biden összekeverte Emmanuel Macron francia elnököt Francois Mitterrand egykori elnökkel. A tévedés egy kampánybeszéd keretén belül történt, amikor 

Mitterrandra hivatkozott, mint francia elnök. Röviddel megválasztása után Biden elmesélte találkozását Mitterranddal, akit először németként emlegetett, majd gyorsan kijavította, hogy francia.

Fotó: AFP

 

Leültem, és azt mondtam, hogy Amerika visszatért, és Mitterrand Németországból (...) úgy értem, Franciaországból rám nézett, és azt kérdezte, hogy meddig

– mondta az amerikai elnök. A hétfőn este tett megjegyzései alig egy nappal azelőtt hangzottak el, hogy Izrael és a Hamász közötti esetleges túszügyletről tájékoztatta az újságírókat – írta a SkyNews.

Van egy kis mozgás, és nem akarom megválogatni a szavaimat

– mondta Biden különösen lassan. 

Donald Trump nemrég élesen bírálta Bident egy, a Fox Newsnak adott interjújában, amelyben a közel-keleti helyzetről, az elektromos autók hordozta gazdasági veszélyekről, a mesterséges intelligencia kockázatairól és a bevándorlókról is beszélt. A volt elnök úgy fogalmazott Joe Bidennel kapcsolatban, hogy „országunk nem él túl” egy újabb Biden-elnökséget, mert a hivatalban lévő elnök „inkompetens”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.