BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Kis híján földbe állt egy repülőgép a vilniusi reptéren – nem sokon múlt egy újabb tömegszerencsétlenség (videó)

Szombat délután a vilniusi reptéren lecsúszott a kifutópályáról egy repülőgép, amely rövid ideig a füvön át haladt.

A csodával határos módon nem lett nagyobb baleset abból az incidensből, ami szombaton 14 óra körül a vilniusi repülőtéren történt. A milánói charterjáratot üzemeltető Avion Express légitársaság repülőgépe a leszállás után lesodródott a kifutópályáról, és egy rövid ideig a füvön haladt, írja a delfi.it litván lap.

Nem sokon múlt az újabb tömegszerencsétlenség, ezúttal a vilniusi reptéren csúszott le kifutópályáról egy charterjárat.

A járaton volt egy vilniusi lakos, aki elmondta, amint elérte a kifutót a repülő, egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben.

Senki nem kiabált, hogy meg fogunk halni, de amikor leszálltunk, már a földet érintve lehetett tudni, hogy valami nincs rendben, mert a gép elég csúnyán hánykolódni kezdett. Néhány másodperc múlva sár kezdte fröcskölni az ablakokat. A gép ekkor halálosan elhallgatott

mondta. A közösségi médiában látható felvételek tanulsága szerint a gép letévedt a fűre, és ennek köszönhetően csupa sár volt.

A baleset miatt lezárták rövid időre a repteret, vélhetően az erős szél és a csúszós aszfalt is szerepet játszott abban, hogy a gép lesodródott a kifutópályáról.

A férfi elmondása szerint ugyanakkor a gépen nem volt pánik, mindenki nyugodtan ült, bár az arcokon látszott, hogy feszültek az emberek. – Amikor megálltunk, mindenki hangosan tapsolni kezdett, még azok is, akik azt mondják, hogy hülyeség a repülőgépeken tapsolni – nevetett Lauryns. Leszállás után a légiutas-kísérők azt mondták nekik, hogy maradjanak a helyükön, így eltartott egy ideig, amíg mindenki leszállt és felszállt a buszra, amely a repülőtérre vitte.

„Sajnáljuk a helyzetet, és elnézést kérünk a járat minden utasától a kellemetlenségekért. A repülésbiztonság a legfontosabb számunkra, és ezt követően azonnal vizsgálatot indítottunk, hogy kiderítsük, mi okozta a gép lecsúszását a kifutópályáról. Az Avi Express teljes mértékben együttműködik az összes érintett hatósággal a vizsgálat során. Örülünk, hogy a gépen repült 179 utas és 6 fős személyzet egészséges és nem szenvedett sérüléseket” – mondta Rolanda Lipnevičiūtė, az Avion Express kommunikációs vezetője az eset után.

Az év eleje óta ez már a sokadig baleset volt, ami a repülőgépekkel történt. Rögtön az év elején, január 2-án a tokiói reptéren leszállás közben a parti őrség repülőgépének ütközött és kigyulladt a Japan Airlines (JAL) légitársaság egy érkező utasszállítója: a balesetben a parti őrség öt tagja életét vesztette, csodával határos módon a fedélzeten lévő mind a 379 embert sikerült kimenekíteni. Szintén szerencsésnek mondhatják magukat az Alaska Airlines utasai, akik épségben visszatértek a földre, miután Boeing 737 Max 9-es repülőgép oldala fél órával a felszállást követően kiszakadt mintegy 5 ezer méteres magasságban.

 

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.