BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefilmeztek az ukránok egy Abrams harckocsit akció közben – videó

A 47. gépesített dandár kötelekébe tartozó harckocsiról közölt videót az ukrán hadsereg.

Nyilvánosságra hoztak az X-en egy felvételt egy amerikai Abrams tankról, amely orosz állásokra lőtt Avgyijivka közelében. Ez az a város, amelyből az ukrán erők egy hete kénytelenek voltak kivonulni.

Military Exercise In Nowa Deba
The US Abrams tank is seen at the training grounds in Nowa Deba on September 21, 2022, in Nowa Deba, Subcarpathian Voivodeship, Poland.Soldiers from Poland, the USA and Great Britain take part in the joint military exercise 'BEAR 22' (Polish: Niedzwiedz 22') in the Eastern Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

Az ukrán 47. gépesített dandár kötelekébe tartozó harckocsiról készül felvételeket az ukrán védelmi minisztérium tette közzé. A videón az látható, amint egy sáros úton száguldozik, és közben gránátokat lő ki. 

Az amerikaiak összesen 31 egy ilyen harckocsit adományoztak az ukránoknak. Először tavaly novemberben vetette be őket az ukrán hadsereg, ám sokat nem tudtak segíteni az ukránokon. Annak ellenére, hogy a nyugati országok bíztak az ellentámadás sikerében, az ukrán erők minimális eredményeket tudtak felmutatni az elmúlt hónapokban.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.