A New York-i rendőrség közölte, hogy keresik azt a fegyverest, aki hétfőn tüzet nyitott a metró egyik állomásán, az elkövető megölt egy embert és megsebesített öt másikat. A lövöldözés azután kezdődött, hogy a vonat ajtaja kinyílt a bronxi Mount Eden Avenue állomás peronján, a halálos incidens a délutáni órákban történt, amikor éppen a legtöbb iskolás haza tartott – írja a The Guardian.

Egy 34 éves férfi életét vesztette. A sebesültek között van egy 14 éves lány, egy 15 éves fiú és három felnőtt. Az áldozatok egy része feltehetően részt vett egy vitában, amiből később a lövöldözés kialakult. A rendőrség közlése szerint négyen súlyosan megsérültek.

Nem hisszük, hogy ez véletlen lövöldözés volt. Nem hisszük, hogy valaki válogatás nélkül lövöldözött volna egy állomáson

– mondták el a New York-i rendőrségtől. A rendőrség keresi a lövöldözőt, aki elmenekült a helyszínről, de nem zárták ki, hogy több gyanúsítottja is lehet az esetnek.

A lövöldözés miatt az utasok kirohantak a metrószerelvényből, miközben a peronon lévők a megpróbáltak biztonságos helyre húzódni. Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy legalább hat lövést hallott. „Szikrákat láttam, ahogy a golyók a falba csapódtak” – tette hozzá. „Teljes káosz volt” – mondta egy másik szemtanú.