BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin szerint az őt lekurafizó Biden azt mondta, amit kellett

Továbbra is zajlik az üzengetés a világ vezető politikusai között. Biden őrültnek nevezte az őt „méltató” Putyint, az orosz elnök szerint kollégája úgy reagált, ahogy azt várni lehetett.

Vlagyimir Putyin szerint Joe Biden azért tett a személyét sértő kijelentést, mert ő Oroszország számára előnyösebbnek nevezte, ha Biden marad az Egyesült Államok elnöke. Az amerikai elnök sértő szavai csak megerősítik az ő igazát – tette hozzá.

(COMBO) This combination of pictures shows US President Joe Biden (L) during remarks on the implementation of the American Rescue Plan in the State Dining room of the White House in Washington, DC on March 15, 2021; and Russian President Vladimir Putin as he and his Turkish counterpart hold a joint press statement following their talks at the Kremlin in Moscow on March 5, 2020. US President Joe Biden and his Russian counterpart Vladimir Putin will hold a video call on December 7, 2021 to deal with military tensions over Ukraine. (Photo by Eric BARADAT and Pavel Golovkin / various sources / AFP)
Joe Biden és Vlagyimir Putyin
Joe Biden és Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP

„Mi ugye nemrég beszéltünk, és akkor ön azt kérdezte tőlem, hogy kit részesítenénk előnyben az Egyesült Államok jövendőbeli elnökeként” – felelt Putyin Pavel Zarubin újságíró kérdésére. „Azt mondtam, bármelyik elnökkel készek vagyunk dolgozni, de úgy vélem, számunkra, Oroszország számára Biden előnyösebb lenne. És abból ítélve, amit ő mondott rám, teljesen igazam volt, mert ez volt a megfelelő reakció arra, amit mondtam” – válaszolt Putyin mosolyogva. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Biden nem mondhatta azt neki, hogy „Vologya ügyes vagy, köszönöm, sokat segítettél”. Az Kreml feje szerint aki érti, mi zajlik Amerikában belpolitikai szempontból, az tudja, hogy a reakció teljesen helyénvaló, ez pedig azt jelenti, hogy neki igaza volt.

Putyin felhívta a figyelmet arra is, hogy Joe Bidenről és elődjéről, Donald Trumpról tett kijelentéseit az orosz, nem pedig az amerikai hallgatóságnak szánta.

Ön orosz újságíró, és ezért is kérdezte meg, hogy ki az előnyösebb számunkra. Mint ahogy már akkor is mondtam, most is megismételhetem: Biden

– zárta az interjút Putyin.

Az Egyesült Államok elnöke egy szerdai San Franciscó-i adománygyűjtő kampányrendezvényen az Amerikát szerinte fenyegető nukleáris veszélyről szólva őrült kurafinak (crazy S.O.B.) nevezte Vlagyimir Putyint.

Bár az orosz elnök hangoztatta, hogy véleményét az orosz, nem pedig az amerikai célközönségnek szánta, rutinos világpolitikai szereplőként nyilvánvalóan tisztában volt vele, hogy egy ilyen kijelentést fel fog kapni a nyugati sajtó és az amerikai közvélemény is.

Putyin nem viccel, tegnap megnézte, ma már fel is szállt a modernizált Tupoljev bombázóval

Az orosz elnök szerint a nukleáris triád szerepe megnőtt, és ennek fontos pillére a négy Tu–160M rakétahordozó bombázó.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.