Közélet

Az orosz-ukrán háború 757. napja – rakétákkal támadták Kijev központját

Támadás érte az ukrán főváros központi részét. Több lakóépületben és egyes ipari létesítményekben is károk keletkeztek. Friss hírek az orosz–ukrán háborúról.

Orosz rakétatámadás érte az ukrán főváros központi részét csütörtök hajnalban – közölte Vitalij Klicsko polgármester –, a csapás nyomán tízen megsérültek. Február eleje óta ez volt az első súlyosabb rakétatámadás Kijev ellen. 

Fire broke out after Russian attacks in Kyiv
Fotó: Anadolu / AFP

Klicsko közölte, hogy rakétamaradványok hullottak le a város több részében, és emiatt több lakóépületben és egyes ipari létesítményekben is károk keletkeztek. Két sebesültet kórházba kellett vinni. Az ukrán légvédelem több rakétát indított a támadás ellen, és Mikola Olescsuk légierő-parancsnok szerint az összes orosz rakétát eltalálták, több mint harmincat.  

Az orosz–ukrán háború idei egyik legdurvább támadása érte pénteken Odesszát. Az ukrán kikötőváros elleni pénteki orosz rakétatámadásban több mint húsz ember életét vesztette, és legalább hetvenen megsebesültek. Az eset után Donald Tusk lengyel miniszterelnök felszólította Mike Johnson amerikai republikánus házelnököt, hogy szavazzanak meg egy rendkívüli, 60 milliárd dolláros segélyprogramot Ukrajna számára. 

 

19:32

Zelenszkij beszédet mondott a vezetőkhöz az EU-csúcson

Zelenszkij több segítséget kért a légvédelemhez és a lőszerek beszerzéséhez, valamint Ukrajna támogatását abban, hogy előrehaladhasson az európai integráció felé vezető úton.

19:07

Borrell az Európai Tanács ülése előtt: a háború nem áll a küszöbön

Az uniós csúcstalálkozó fő témái Ukrajna és Gáza lesznek. Az uniós diplomácia vezetője szerint nem érdemes túlzásokba esni, nem fognak uniós polgárok Donbaszért meghalni.

13:16

Amerika hátrálása miatt, a NATO lehet Ukrajna következő vezető támogatója

Svédország védelmi minisztere szerint a NATO egyre nagyobb szerepet vállal Ukrajna támogatásában. Ha Donald Trump újból amerikai elnök lesz, az Egyesült Államok nem fog több támogatást küldeni Ukrajnának, és szükség lesz egy új vezető támogatóra.

12:48

Lassan, de biztosan haladnak előre az ukrán fronton az oroszok - újabb falut foglaltak el

Az orosz védelmi minisztérium bejelentése szerint csapataik elfoglalták Tonenkoje falut. Úgy tűnik, az ukránok Advijivka környékén nem tudnak megálljt parancsolni az orosz erőknek.

11:39

Továbbra is vám- és korlátozásmentesen jöhet az ukrán búza az unióba – reagált a Fidesz

A fideszes EP-képviselők szerint Brüsszel politikai nyomást gyakorol. Az európai gazdálkodók jövedelme az elmúlt időszakban a töredékére csökkent. Nem véletlen, hogy az év eleje óta folyamatosan demonstrálnak az európai gazdák. Az unió viszont most ismét cserben hagyta a gazdálkodókat.

orosz ukrán háború kijev rakétatámadás orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek