BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
SEMMIJEN FORMABAN NEM JARULT HOZZA (4)

Felmentette a bíróság az újbudai rendőrgyilkost – kényszergyógykezelésre küldték

Sz. Szilárd intézkedés közben halálra késelte Baumann Péter rendőrt, két társát pedig megsebesítette.

A bíróság pénteken első fokon felmentette Sz. Szilárdot, aki az újbudai Lecke utcában tavaly januárban halálra késelt egy rendőrt – tudta meg az Origo.  

SEMMIJEN FORMABAN NEM JARULT HOZZA (4)
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Felmentette a bíróság a vádak alól és elrendelte a kényszergyógykezelését, tekintettel a tudatállapotára. Ez kizárja a büntethetőségét

– erősítette meg az Origo információit dr. Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

Korábban a Világgazdaság is beszámolt az Újbudán történt rendőrgyilkosságról, az elkövető 2023 január 13-án három rendőrre támadt rá. 

Az elkövető az egyik rendőrt 30. születésnapja előtt pár héttel késelte halálra az utcán.

 

A főtörzsőrmestert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá léptette elő. Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a szolgálati autókon a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt.  

Felmerült, hogy az elkövető elmeelborulást okozó drogot, kristályt fogyasztott. Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a letartóztatást, így Sz. Szilárd tavaly május 10-ig volt letartóztatásban, a bíróság határozata alapján vizsgálták a férfi elmeállapotát. Ennek eredményeként az ügyészség a letartóztatás megszüntetését és a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta. Ezt ötévente felülvizsgálják, és ha pozitív változás történik, Sz. Szilárd nem lesz ön- és közveszélyes, akkor akár szabadlábra is kerülhet a jövőben.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.