Többen megsérültek a Latam Airlines egyik járatán, amikor a gép egy ponton hirtelen „meghibásodott”. Hét utast és három személyzeti tagot szállítottak kórházba az aucklandi leszállás után – közölte a légitársaság, hozzátéve, hogy sérüléseik nem súlyosak. A segélyszolgálat tájékoztatása szerint 12 embert szállítottak kórházba, egy beteg állapota súlyos – írja a BBC

Cartagena,,Colombia,–,January,27,,2019:,Latam,Airbus,A320,Airplane
Fotó: Markus Mainka / Shutterstock

A Boeing 787 Dreamliner hétfőn Sydneyből Aucklandbe tartott, amikor az incidens történt. A jelentések szerint több utas érezte, hogy a gép repülés közben hirtelen lezuhan. 

Emiatt néhány utas felemelkedett a helyéről, amitől a fejüket a gép mennyezetébe verték.

„A Latam mélységesen sajnálja, hogy ez a helyzet az utasai számára okozott kellemetlenségeket és kényelmetlenséget, és megismétli elkötelezettségét a biztonság iránt, mint az üzemeltetési szabványok egyik prioritását” – áll a légitársaság közleményében. A „technikai esemény” részletei, illetve az okozója egyelőre ismeretlen. A gép a menetrend szerint landolt az aucklandi repülőtéren.

A mentőcsapatokat azonnal kiküldték a repülőtérre. Azt mondták, hogy eddig körülbelül 50 embert vizsgáltak meg és kezeltek. Néhány utas nem volt bekötve a biztonsági övvel – jelentette a Radio New Zealand a gép egyik utasára hivatkozva. Egy másik utas azt mondta, hogy látott embereket „röpködni”, és vérük nyomait látta a mennyezeten.

A gépnek Aucklandből kellett volna repülnie Santiagóba, Chile fővárosába, ahol a dél-amerikai légitársaság székhelye található. A járatot törölték, és keddre új járatot terveztek.