BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb részletek derültek ki a visegrádi Silvanus Hotelben történt tűzesetről – megszólalt a hotel vezetősége is

Szombat délelőtt tíz órakor szólaltak meg a helyszíni beszámolók szerint a tűzriasztó berendezések a szálloda épületében. Egyelőre sérültekről nem érkezett hír.

Mint beszámoltunk róla, szombat délelőtt tűz ütött ki a visegrádi Silvanus Hotelben, ahol 

a lángok helyenként már a tetőszerkezetre is átcsaptak. Az első hírek szerint a vendégek sértetlenül elhagyták a szállodát, ám időközben egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

 

 

A Blikk most részleteket közölt a tűz kialakulásáról. A helyszíni tudósítás szerint délelőtt 10 óra körül szólaltak meg a tűzriasztó berendezések a szálloda épületében. Egy rövid ideig mindenki úgy vélte, valamilyen próbariasztás lehet. 

Aztán néhányan kinéztek az ablakon, és látták, hogy a felső szintről, azaz a negyedik emeletről fekete füst száll a magasba.

A lap úgy tudja, hogy a személyzet ekkor azonnal megkezdte az épület evakuálását, amit az információik szerint mindenkinek sikerült elhagynia, sérültről, eltűnt személyről egyelőre nem tudni.

Az oltást azonban nehezíti, hogy a helyszínen erős szél fúj, ami nem könnyíti a mentési munkákat.

Lezárták a Panoráma utat

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma és Simontornyai utat. A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként mondta Csámpai Attila, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését. Jelenleg 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott közölte.

Közleményt adott ki a hotel vezetősége

Sajnálattal jelentjük be, hogy szállodánk 4.   legfelső emelete a délelőtt során kigyulladt. »Szerencsére« a szállodában tartózkodó vendégeket és személyzetet sikerült biztonságban evakuálnunk! Hálásan köszönjük a telefonos, e-mailes megkereséseket arról, hogy mellettünk állnak a bajban is! A továbbiakról hamarosan tájékoztatjuk Önöket

olvasható a Silvanus Hotel vezetősége által kiadott közleményben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.