Közélet

Brutális dróntámadás érte Odesszát – videó

Orosz drónok támadásában többen megsebesültek a dél-ukrajnai Odesszában. Legalább 14 lakás megrongálódott.

Oroszország drónokkal mért csapást a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosra, ahol hét ember megsebesült, köztük két gyerek, és támadás érte a fővárost, Kijevet is – közölték kedden kora reggel ukrán katonai tisztviselők.  

erőmű
Fotó: AFP

Oleh Kiper, az odesszai terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a városban több lakóépület megrongálódott és kigyulladt. A városvezetés hozzátette, hogy legalább 14 lakást ért találat. 

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy Oroszország összesen 16 támadó drónt indított Ukrajna ellen, valamint két rövid hatótávolságú Iszkander ballisztikus rakétát. A légvédelmi rendszerek 15 drónt megsemmisítettek Odessza, Kijev, Mikolajiv és Cserkaszi régió fölött. A légierő tájékoztatójában arra nem tért ki, hogy mi történt a rakétákkal.  

A Kijev felé indított összes orosz drónt megsemmisítették – közölte Szerhij Popko, a fővárosi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon, hozzátéve, hogy nem érkezett jelentés a támadásból származó károkról vagy sérülésekről. 

Szintén a Telegramon Mikolajiv kormányzója, Vitalij Kim azt mondta, hogy egy lezuhant drón darabjai kereskedelmi épületet rongáltak meg.  

Korábban azt is megírtuk, hogy dróntámadást hajtottak végre az orosz erők hétfőre virradó éjjel is a dél-ukrajnai Odessza megye ellen, találat ért egy agrárvállalkozást, ahol raktárépületekben és mezőgazdasági gépekben esett kár. Egy óra leforgása alatt több településre is tüzet nyitottak az orosz csapatok a régióban, de személyi sebesülés nem történt.

 

drón oroszország orosz-ukrán háború Odessza
Kapcsolódó cikkek