BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Immár videó is megjelent az Avgyijivka melletti súlyos orosz kudarcról

Az orosz csapatok állítólag 36 harckocsit és 12 gyalogsági harcjárművet használhattak a Tonenke falu közelében levezényelt támadásban. Most videó is megjelent a brutális veszteségekről.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Institute for the Study of War (ISW), az amerikai háborús elemzőintézet szerint az orosz katonai parancsnokság prioritásként kezelheti az Avgyijivka – amely Donyeck megye egyik legfontosabb frontvárosa, és februárban foglalta el Oroszország – melletti területet. A jelentés szerint Oroszország hajlandóságára bizonyíték egy harckocsizászlóalj támadása a térségben.

Az ISW azt is közölte, hogy egyes információk szerint a harckocsizászlóalj támadását visszaverték az ukránok. Ami azt is jelenti, hogy ez az egyik legnagyobb sikerük Avgyijivka elvesztése óta. Az ISW szerint az ukrán erők március 30-án visszavertek egy orosz, zászlóaljméretű gépesített rohamot a Donyeck megyei Avgyijivka közelében. Az orosz csapatok állítólag 36 harckocsit és 12 gyalogsági harcjárművet használhattak a Tonenke falu közelében levezényelt támadásban. Most videó is megjelent a brutális veszteségekről.

A hírek szerint Ukrajna 25. légideszantja visszaverte az orosz 90. harckocsihadosztály 6. páncélosezrede 36 harckocsijának és 12 BMP-jének hatalmas támadását Tonenkénél.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.