BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 821. napja – Ukrajna fontos orosz kommunikációs célpontot semmisített meg a Krímen

Military mobility of Ukrainian soldiers continue in Donetsk Oblast
Összefoglaló:

Ukrajna súlyos csapást mért a Krím-félszigeten lévő Alusta város egyik orosz kommunikációs központjára, mellyel „jelentős felszerelési károkat” okozott. Az Atesh ukrán partizán csoport szerint a támadásnak több halálos áldozata is van. A Crimean Wind táviratcsatorna továbbá arról számolt be, hogy egy nagy katonai antennát találtak Semydviria területén.

Military mobility of Ukrainian soldiers continue in Donetsk Oblast, Ukrajna, orosz
Ukrajna fontos orosz kommunikációs célpontot semmisített meg / Fotó: Anadolu via AFP

Az Atesh arról is beszámolt, hogy a kommunikációs központ parancsnoki központja megsemmisülhetett a támadásban, bár a katonai létesítmény állapotáról jelenleg nincs megerősített információ. A Crimean Wind azt állította, hogy 

a kommunikációs központot legalább hat, az Egyesült Államoktól származó ATACMS rakéta találta el. 

A lövedékek állítólag az antennát, valamint a létesítmény több épületét is eltalálták, ahol „magas rangú katonai személyzet tartózkodott” – írja a The Kyiv Independent. Az Atesh állítása szerint az éjszaka a Krím minden pontján voltak halható robbantások, valamint, hogy „az orosz légvédelem sok helyen működött, de nem volt túl hatékony”. Az ukrán fegyveres erők egyelőre nem vállalták a felelősséget a támadásért.

Az ukrán erők az elmúlt hetekben több támadást is indítottak Oroszország Belbek katonai repülőtere ellen a Krím-félszigeten. Az Atesh beszámolója szerint 

éjszaka a Belbek repülőtér ellen is támadást intézett az ukrán hadsereg, 

melynek következében tűz ütött ki a katonai létesítmény közelében.

Az orosz erők csütörtökön tüzérségi támadást intéztek a dél-ukrajnai Herszon ellen, a városból több robbanást is jelentettek. Roman Mrocsko, a város katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon azt közölte, a robbanásokat a Dnyipro folyó környékéről jelentették. Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója azt közölte, az utóbbi 24 órában az orosz fél 17 Herszon megyei település ellen intézett támadást, és két civil sérültről tudni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.