BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több az erőszakos támadás a német pályaudvarokon

Az első három hónapban meredeken emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma a német vasútállomásokon az előző évhez képest. Ez a szövetségi rendőrség belső statisztikáiból derül ki, amelyeket megszerzett a Welt.

A szövetségi rendőrség lényegesen több erőszakos incidenst regisztrált a folyó év első három hónapjában, mint az előző év azonos időszakában. A hatóság belső statisztikái kizárólag a Welt számára állnak rendelkezésére – derült ki a német lap cikkéből.

pályaudvar 
Németország
támadás
A német pályaudvarokon egyre több a támadás / Fotó: AFP

Mint írták, a szövetségi rendőrök ez év márciusában több mint 2800 erőszakos bűncselekményt regisztráltak. Ez 17 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos hónapjához képest (2340 eset). A statisztikák szerint a legtöbb erőszakos bűncselekmény, köztük testi sérülések is vasúti létesítményekben történtek (2300 eset).

Idén februárban a szövetségi rendőrség több mint 2700 erőszakos incidenst regisztrált , ami szintén bő 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest (2300 eset). A statisztikákból nem derült ki, hogy mi történt a bejelentett esetekkel.

Országosan különösen az erőszakos bűncselekmények száma 17,4 százalékkal nőtt (44 857). Jelentős növekedést regisztráltak a késes támadások számában is (8951 eset, plusz 9,7 százalék). A statisztikák szerint idetartoznak azok az esetek is, amikor egyszerűen megfenyegetik a késhasználatot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.