BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Man,On,The,Chair,In,Handcuffs.,Rear,View,And,Closeup hadifogoly

Megnyílt a harmadik ukrajnai hadifogolytábor

Valószínűleg nem ez az utolsó tábor orosz hadifoglyok számára, amely idén kezdi meg működését.

Megkezdte működését és fogadta az első orosz hadifoglyokat a számukra létrehozott harmadik fogolytábor Ukrajnában – hozták nyilvánosságra az ukrán védelmi tárcához tartozó Élni akarok elnevezésű projekt munkatársai szerdán a Telegramon.

Man,On,The,Chair,In,Handcuffs.,Rear,View,And,Closeup
Fotó: Shutterstock

A kiadott közlemény szerint az oroszok olyan nagy számban adták meg magukat, hogy szükségessé vált egy újabb tábor megnyitása. A projekt munkatársai arra is rámutattak, hogy az orosz fél blokkolja a fogolycseréket, emiatt is kénytelen Ukrajna újabb és újabb táborokat létesíteni.

Valószínűleg nem ez az utolsó tábor orosz hadifoglyok számára, amely idén kezdi meg működését

– jegyezték meg. Hangsúlyozták, hogy Oroszországgal ellentétben Ukrajna betartja a genfi egyezményeket. A fogságba esett oroszokat nem szigorúan őrzött büntetőtelepeken tartják köztörvényes elítéltekkel együtt, hanem kifejezetten hadifoglyok számára kialakított táborokban. Nem fosztják meg őket attól, hogy tartsák a kapcsolatot családjukkal, a Nemzetközi Vöröskereszt meglátogathatja őket, lehetőségük van csomag- és pénzátutalás fogadására, munkára, sportolásra és egyéb szabadidős tevékenységre.

„Az oroszországi ukrán hadifoglyokat mindezektől megfosztják, holott az Oroszországi Föderáció is aláírta a genfi egyezményeket” – áll a közleményben.

Ukrajnai háború: Donyeck mellett törnek előre az orosz csapatok

Az ukrán vezérkar a frontvonalon folyamatosan romló helyzetről tájékoztatott. Az orosz hadsereg kedden több nagy támadást is végrehajtott Ukrajna területén, amelyek közül egyre több végződik sikerrel.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.