BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több orosz vadászgépet is kilőhettek az ukránok egy légibázis elleni támadással

A Krím félszigeten található légi támaszpont az elmúlt napokban több ukrán támadás célpontja volt.

Műholdfelvételek szerint több orosz vadászgép is megsérült a Krím félszigeten található Belbek légibázist ért ukrán rakétatámadásban, melyről először a Telegram csatornán számoltak be május 15-én, miközben az orosz hadügyminisztérium 5 ATACMS-rakéta elfogását jelentette.

vadászgép, szu-27, mig-31
Fotó: AFP

A katonai repülőtér elleni támadásról már az előző este is érkeztek jelentések, azt közölték, hogy a bázis közelében tűz ütött ki. Több sajtótermék által megszerzett 

műholdas felvételek szerint két MiG–31-es és egy Szu–27-es vadászgép sérült meg a támadásban.

Az ukrán hadsereg nem kommentálta a támadást, ám napi hadijelentésében két orosz repülő és egy helikopter megsemmisítéséről számolt be a Kyiv Independent.

Csütörtökön az Ates partizáncsoport közölte, hogy a Szevasztopolhoz közeli repülőtéren megsérült a fő rakéta- és lőszerraktár. A partizánok szerint a megsérült raktárban volt a Szu–27-es, Szu–30-as és MigG–31-esek legtöbb rakétája.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.