BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Yellowstone parkban született fehér bölény beteljesíti az indián próféciát

Jó időket hoz a sziú prófécia szerint a ritka bölényborjú.

A Yellowstone parkban a jelentések szerint megszületett ritka fehér bölény beteljesíti azt a Lakota (sziú) próféciát, mely jobb időke ígér – közölték az indián törzs tagjai, hozzátéve, hogy a fehér borjú születése egyben jelzés is, hogy többet kell tenni a Föld és az állatok védelme érdekében.

lakota, bölényborjú
Fotó: Erin Braaten

Mint azt az AP hírügynökségnek a Lakoták spirituális vezetője, Arvol Néző Ló elmondta, a fehér bölényborjú születése egyszerre áldás és figyelmeztetés. Az állat születését a törzsi vezető közössége számára Jézus második eljöveteléhez hasonlította, hiszen 

egy mintegy kétezer éves legenda beteljesüléséről van szó.

Ugyanis akkor, egy ínséges időben jelent meg a Fehér Bölényborjőú Nő, aki egy agyagpipát ajándékozott a Lakotáknak, ennek a 19. őrzője Néző Ló, és ekkor tanította meg az indiánokat imádkozni és azt is, hogy hogyan hívhatják a bölényeket, hogy legyen mit enniük. Távozásakor fehér borjúvá változott a legenda, mely szerint visszatértekor ismét fehér bölényborjúként érkezik, melynek orra fekete, ahogy a szeme és a patája is.

Márpedig a Yellowstone-ban pont ilyen borjút fotóztak le. Hasonló borjú 1994-ben Wisconsinban is született, akit Miracle-nek (csoda) neveztek el. A mostani borjút is elnevezték a törzsek, ám nem árulták el, hogy mi a ma született borjú neve.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.