BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 246. napja - az IDF szerint erői lerombolták a Hamász bázisát Rafahban

null
Összefoglaló:

Az északi Golán-fennsíkon ma reggel megszólaltak a légvédelmi szirénák, a riadót egy „gyanús légi célpont” váltotta ki, amely nyílt területen csapódott be – közölte a hadsereg. Az IDF tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, az esetet vizsgálják – írja a Times of Israel.

 Az egyik mólón keresztül érkező segélyszállítmányok – eddig nem mindegyik ért célba / Forrás: AFP

 

Drónok Izrael ellen, biztonságosabbá tett segélymólók

Irán-barát milíciák Irakban vállalták a felelősséget az Izrael elleni ma reggeli dróntámadásokért. Nem világos, hogy a korábban Észak-Izraelben nyílt területre csapódó drón valóban Irakból származik-e.

Az IDF közölte, hogy megerősíti erőit a Gázai övezet középső részének partján lévő, az Egyesült Államok által épített úszó móló, a JLOTS biztosításában. A mólót arra használják, hogy humanitárius segélyt szállítsanak a Gázai övezetbe, bár számos szállítmány nem ért célba.

Tamádás a Hamász épülete ellen Rafahban, csapást mértek Gáza középső részén

A Gázai övezet déli részének hadműveletei során az IDF szerint a csapatok rajtaütöttek és leromboltak egy Hamász-gyakorlótelepet Nyugat-Rafah Tel Sultan negyedében. Az izraeli hadsereg közölte azt is, hogy katonái megöltek több terroristát, alagutakat kerestek és fegyvereket foglaltak le.

A Tel Sultan egyike a négy Hamász-zászlóaljnak a terrorcsoport Rafah-dandárjában. Eddig, mivel az IDF műveletei az egyiptomi–gázai határ mentén összpontosultak, a város déli részén található Jabna zászlóalj szenvedte el a legtöbb kárt.

Eközben az IDF azt állítja, hogy a Gázai övezet középső részén fekvő Deir al-Balah keleti részén és Bureij keleti részén folytatják hadműveleteit, és csapásokat mérnek több, terrorcsoportok és fegyveresek sejtjei által használt bázisra.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.