BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz–ukrán háború 834. napja – az orosz hadsereg megtámadta Herszont az éjjel – videó

Fire breaks out in Kharkiv after Russian rocket strike, injuring 6 employees
Herson
ukrán
háború
Összefoglaló:

Az éjszaka az orosz hadsereg lecsapott Herszonra – írta a Pravda

Fire breaks out in Kharkiv after Russian rocket strike, injuring 6 employees
Herson
ukrán
háború
Az orosz katonaság lakónegyedeket lőtt le, megrongált négy emeletes épületet és 14 házat / Fotó: Anadolu via AFP

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán húsz települést támadtak meg Herszon megyében, köztük Herszon regionális központját. A csapásoknak három áldozata van. Az orosz katonaság lakónegyedeket lőtt, megrongált négy, többemeletes épületet és 14 házat. Olekszandr Prokudin kormányzó közölte, hogy egy kritikus infrastrukturális létesítmény, egy egészségügyi központ, óvodák, egy bevásárlóközpont és egy üzlet szenvedett nagyobb károkat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök arról beszélt, hogy Ukrajna visszatéríthetetlen veszteségei a különleges hadművelet során ötször nagyobbak, mint Oroszországéi, véleménye szerint az ukrán hadsereg havonta mintegy 50 ezer embert veszít. Úgy vélekedett, hogy az Ukrajnában megkísérelt totális mozgósítás éppen ezzel függ össze. Közölte, hogy 

ukrán fogságban 1348 orosz, orosz fogságban pedig 6465 ukrán katona van. 

Azt mondta, hogy a háborúban legkevesebb harminc orosz újságíró vesztette életét. Azzal vádolta meg Kijevet, hogy a szó szoros értelmében halálra kínozta a börtönben Gonzalo Lira amerikai újságírót.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.