BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Fico

Robert Fico megbocsát a merénylőnek, de újabb támadásoktól tart – videó

Javul Robert Fico állapota, és hamarosan újra munkába áll. A szlovák miniszterelnök megbocsátott a merénylőnek, aki többször is meglőtte. Fico szerint támadóját az ellenzék gyűlöletkeltése hergelte fel, illetve arról is beszélt, hogy a média elbagatellizálja azt, hogy majdnem megölték. A kormányfő szerint így újabb támadások történhetnek.

Nem haragszik a merénylőre Robert Fico, aki azt is elmondta, mikor áll újra munkába. A szlovák kormányfő a Facebook-oldalán megosztott videóban üzent.

Fico
Robert Fico megbocsát a merénylőnek, de újabb támadásoktól tart / Fotó: AFP

Fico közölte, hogy júniusban, de legkésőbb júliusban visszatér a munkához.

Nem érzek gyűlöletet azzal szemben, aki lelőtt. Megbocsátok neki

– mondta a videóban a szlovák miniszterelnök. Fico videóját a Paraméter fordította magyarra. Szerinte a merénylő csak azért lőtt rá május 15-én, mert a politikailag sikertelen és frusztrált ellenzék kezelhetetlen méretűvé fejlesztette a gyűlöletet. Fico azt mondta, hogy ha az ellenzéke folytatja az eddigi munkáját, akkor még több áldozat lesz.

A miniszterelnök szerint a média, a politikai ellenfelei és a civil szervezetek elbagatellizálják az ellene irányuló merényletet. Azt mondta, hogy a támadás súlyos egészségkárosodást okozott, és sok műtéten esett át. Azt, hogy életben maradt, csodának tartja.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.