BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Először csaptak le az orosz Szu–57-es szuperlopakodóra az ukránok

A sikerről az ukrán hírszerzési igazgatóság adott hírt. Megsemmisült-e a SZU–57-es vadászbombázó, vagy csak megrongálódott, nem derül ki a független forrásból megerősítetlen tudósításokból.

Nagy sikerről számolt be az ukrán hírszerzési igazgatóság: állítólag sikerrel csaptak le, eleddig első alkalommal, az orosz légierő ötödik generációs lopakodó vadászbombázójára, egy Szu–57-esre.

A Szu–57-es / Fotó: Shmatko Andrei

A támadásra nem a levegőben került sor, hanem az ahtubinszki repülőtéren Dél-Oroszországban, csaknem hatszáz kilométerre az orosz–ukrán határtól. Az értékes gépre egy ukrán drón mért csapást, és vagy megsemmisítette, vagy jelentősen megrongálta az ukránok szerint – számol be a Forbes

Az eset azért is jelentős, mert azt mutatja, az orosz légvédelem a hadseregnek a fronttól ilyen messze elhelyezett nagy értékű tulajdonától sem tudja távol tartani az ellenséges drónokat. 

Márpedig a Szu–57 értékes voltához kétség sem férhet. A kétmotoros szuperszonikus gép Oroszország válasza a Lockheed Martin gyártotta F–22-es lopakodóra, és eddig csak mintegy két tucatot szerzett be belőle az orosz légierő. A lap szerint még be sem vetették őket, és elveszteni belőlük egyet komoly megaláztatást jelent az orosz hadseregnek. 

Az ukrán közlés független forrásból nem megerősíthető. Bizonyítékként az ukránok műholdképeket mutattak be.

A képek azt mutatják, hogy június 7-én a Szu–57-es épen áll, és 8-án repedések látszanak a robbanás miatt és jellegzetes tűznyomok a közelében

– írta az ukrán igazgatóság.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.