BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Péter mégis elfogadhatja a húszezer eurós „kamuállást”

Annak ellenére, hogy korábban többször is azt hangoztatta, nem kíván EP-képviselő lenni, Magyar Péter most mégis elfogadhatja a több millió forintos „kamuállást”. Magyar Péter hétfőn utazott Brüsszelbe, ahol kiderül, az Európai Néppárt befogadja-e a Tisza Párt képviselőit.

Az elmúlt hónapokban Magyar Péter többször is hangoztatta, hogy nem áll szándékában kijutni az Európai Parlamentbe, hétfőn viszont Brüsszelbe utazott, ahol hamarosan dönt az Európai Néppárt frakciója arról, hogy felveszi-e soraiba a Tisza Párt EP-képviselőit. Magyar Péter ezt megelőzően szavazást írt ki a követői között, aminek eredményeként ő is EP-képviselő lesz, bár korábban „húszezer eurós kamuállásnak” nevezte a munkát – írja a Magyar Nemzet.

MAGYAR Péter
Magyar Péter mégis elfogadhatja a húszezer eurós „kamuállást” / Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Annak ellenére, hogy Magyar Péter többször is azt mondta, semmiképpen nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, bármilyen eredményt is ér el a Tisza Párt a június 9-i választáson, most mégis úgy néz ki, hogy 

elfoglalhatja képviselői helyét Brüsszelben, amivel hét-nyolcmillió forintos havi jövedelemre tehet szert. 

Az EP-választás után már érzékelhető volt, hogy Magyar Péter nem fogja tartani korábbi ígéretét, hiszen több nyilatkozatában amellett érvelt, hogy miért lenne mégis hasznosabb, ha ő is beülne az Európai Parlamentbe. Magyar Péter egy kiszivárgott felvételen úgy fogalmazott a „brüsszeli munkáról”, hogy szerinte 

képviselőként elég két hetet kint lenni, és a képviselőség a legnagyobb kamuállás a világon havi húszezer euróért.

Múlt hét pénteken már találkozott is Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) elnökével, akivel arról tárgyalt, hogy milyen feltételekkel csatlakozhatnak a Tisza Párt képviselői az EPP frakciójához. Hétfőn Magyar Péter szavazást indított a párt honlapján arról, hogy legyen-e európai parlamenti képviselő a következő ötéves uniós ciklusban. Követői 75 százaléka igennel válaszolt a kérdésre, és mivel 

Magyar előzetesen azt írta a közösségi oldalán, hogy bármi is lesz a szavazás végeredménye, azt elfogadja, nyilvánvalóan felveszi a mandátumot. 

A politikus hétfőn kiutazott Brüsszelbe, ahol a néppárti frakció kedden dönt a Tisza Párt EP-képviselőinek felvételéről.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.