BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt Szijjártó a Prágából Budapestre tartó gyorsvonat halálos balesete után

Halálos vonatbaleset történt Érsekújvárnál: heten meghaltak, öten megsérültek.

Részvétét nyilvánította a szlovákiai Érsekújvárnál (Nové Zámky) történt vasúti baleset kapcsán szlovák kollégájának pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Fotó: AFP

Juraj Blanárnak küldött levelében a tárcavezető hangsúlyozta, hogy mély fájdalommal értesült a tragédiáról, amelyben egy vonat busszal ütközött, és amely több ember életét követelte, továbbá számosan megsérültek. 

„Kérem, engedje meg, hogy kifejezzem Önnek szívből jövő részvétemet és őszinte együttérzésemet azokkal, akik elvesztették szeretteiket. Gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjukkal vannak ezekben a nehéz időkben, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek” – írta a miniszter.

Szlovákia déli részén csütörtökön egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat ütközött össze egy autóbusszal, a balesetnek szlovák hivatalos közlés szerint hét halálos áldozata van, öten pedig megsérültek. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.